maandag 11 april 2016

Hoe ik mijn make-up doe: Trichotillomanie

Hoi allemaal,

Dit word een moeilijke blogpost voor mij omdat het erg gevoelig ligt. Misschien zijn het sommige mensen al opgevallen maar ik draag elke dag (!) nepwimpers. Niet voor het mooie maar omdat ik geen wimpers heb en bijna geen wenkbrauwen. Sommige mensen zouden misschien nu raar kijken maar het is echt zo. Ik heb Trichotillomanie. Je denkt nu zeker 'huh? wat is trichotillowattes??' nou ik zou het even kort uitleggen: trichotillomanie is een psychische aandoening, wie dit heeft heeft heel erg de drang aan zijn haar te plukken, wat ik dus doe aan mijn wenkbrauwen en wimpers. Waarom ik dit doe is niet echt bepaalt belangrijk maar toen ik klein was rond een jaar of 10 had ik het best moeilijk want mijn zusje kreeg kanker en er gebeurde ook wat andere dingen thuis en kreeg ik veel stress dus zocht ik een 'uitweg' en het is een verslaving geworden eigenlijk zoals sommige mensen aan hun nagels bijten, aan hun haren constant zitten of iets anders doen bij hun zelf maar dat terzijde. Ik vind het heel erg moeilijk om hier over te praten en sommige mensen hebben het misschien helemaal niet verwacht maar ik krijg vaak de vraag: zijn jouw wimpers echt? of: hoezo draag je altijd nepwimpers? Nou hierom. In deze blogpost laat ik zien hoe ik het verberg.Op deze foto ziet het er gewoon heel normaal uit alsof er niks aan de hand is maar zonder make-up ziet het er heel anders uit.Zoals jullie zien, dit ben ik, de ware ik zonder make-up. Ik vind het nog steeds erg moeilijk om hier over te praten met jullie maar het zit me al heel lang dwars, erover praten kan ik wel want dat heb ik eerder gedaan op Ask.fm en kreeg veel positieve feedback, maar natuurlijk zijn er mensen die haten en denken dat ik aandacht zoek, dat dit nep is en dat ik het alleen voor 'likes' doe maar nee. Praten erover kan ik, maar het laten zien.. nee.. Als ik bij mijn beste vriendin Manar ben (ik ken haar al 5 jaar en we slapen heel vaak bij elkaar) zegt ze van: 'Isa doe je make-up af joh ik weet hoe je er zonder uit ziet' maar ik kan dat niet omdat ik me er diep en diep voor schaam.Maar oké verder hoe ik mijn makeup doe met deze aandoening.. Eerst doe ik foundation op. Ik kijk zo omdat ik echt blij ben met deze foundation ben haha! Ik gebruik nooit veel en hijs nu al 3 kwart leeg... Ik heb hem al 5 maanden maar alsnog voor mij is dat snel haha! Dit is de Waterweight SPF 30 foundation in kleur NC25 Ik breng mijn make-up aan met een spons want ik vind de finish daarvan veel beter want een foundation kwast laat veel strepen achter en dat is niet mooi vind ik..


Daarna poeder ik alles af zodat mijn gezicht niet meer glimt met de Prime and Fine mattifiying powder waterproof in de kleur 010 translucent en een kabuki kwast van E.LF


Ik gebruik eigenlijk nooit concealer want als ik foundation op breng vind ik het al goed genoeg. I look so pale omg!

Daarna doe ik mijn wenkbrauwen, hiervoor gebruik ik de Anastasia Beverly Hills Brow Wiz in de kleur medium brown en ik gebruik ook de Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Auburn.Hoe ik altijd de zelfde vorm vast houd met tekenen? Tja.. Oefenen zou ik zeggen want in het begin zag het er echt niet uit!

Daarna vul ik mijn wenkbrauwen in met de Dipbrow maar niet tot het begin want deze Dipbrow is eigenlijk iets te oranje.. 

 Als ik daarmee klaar ben gebruik ik de goude oude Catrice Eyebrow Set! Ik heb hem nu al een jaar en gebruik hem elke dag (!!!) alleen hij is bijna nodig voor vervanging wat het kwastje ben ik kwijt, het kleine pincetje die je erbij krijt en de deksel waar het spiegeltje in zit is er ook al af dus kan hij niet meer dicht haha!

hier heb ik de poeder aangebracht en mijn gezicht krijgt eindelijk 'vorm'!Daarna om mijn wenkbrauwen 'on fleek' te maken ga ik er met foundation om heen.

 Nou hier heb ik de foundation om mijn wenkbrauwen gedaan en ik denk niet dat je het op de foto ziet maar soms vergeet ik het en zien mijn wenkbrauwen er wat rommeliger eruit.


Ik weet niet wat er is fout gegaan maar ik had een foto dat ik mijn eyeshadow base liet zien van Catrice maar heel de foto is wazig en ik had er een stuk of 5 genomen maar oke.. Ik gebruik de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base in kleur 010. *Tap tap tap*Nu pak ik mijn Absolute Nude Eyeshadow Palette erbij en gebruik ik de 3e kleur van links voor mijn ooglid en de donkerste kleur voor in mijn arcadeboog. Blenden, blenden en nog eens blenden.Daarna pak ik mijn Makeup Academy palette in de kleur Romantic Efflorescence (als je hiervan een review wilt lezen ga dan naar mijn vorige blogpost). Ik pak de zwarte kleur (3e van links boven) en doe het aan de buitenkant van mijn arcadeboog om wat meer diepte te geven en de highlight kleur (rechts boven) aan het begin van mijn ooglid en binnenste ooghoek.


 Hier heb ik alle oogschaduw aangebracht zoals je ziet. Daarna pak ik mijn geliefde Dip Eyeliner van Essence in de kleur zwart.


 Ik was hier vergeten mijn linker wenkbrauw verder in te kleuren aan het begin maar na deze foto heb ik het al gedaan (oeps!). Soms faal ik in eyeliner zoals vandaag maar oke, ik breng altijd een wingedeyeliner aan zodat het 'minder' opvalt.


 Daarna pak ik mijn nepwimpers van Eylure in nummer 100.


 Ik heb ze hier opgeplakt maar ze moeten nog drogen zoals je ziet. De lijm die ik gebruik zit gewoon bij de wimpers en het is gewoon een normale wimperlijm. Nu op deze foto zie ik er 'normaal' uit maar de laatste tijd breng ik ook highlighter en bronzer aan om mijn look af te maken.


Dit is de bronzer die ik dagelijks gebruik: The Body Shop in 01 Shimmer Waves. Ik vind dit een fijne bronzer en ik gebruik alle kleuren!


En nu mijn schatje yeah! Mijn geliefde Mac Mineralize Skinfinish in Soft & Gentle. Ik ben echt verliefd op highlighter dus ik breng ook altijd heel veel aan (oeps...)


 Zoals je ziet heb ik hier de highlighter en bronzer op en hell yeah look at that glow guurl!

 
Ik heb echt geen idee waarom ik deze foto nam maar oke... Zo ziet mijn uiteindelijke look eruit of terwijl de look op de eerste foto met mijn haar los!
 Bedankt voor het lezen en tot de volgende blogpost!

1 opmerking:

  1. Hai. Ten eerste wil ik zeg dat ik het heel erg knap vindt hoe jezelf bloot stelde. Ik heb zelf al 10 jaar Trichotillomania en ben er nog steeds bezig om het te overwinnen. Ik begon met me wenkbrauwen en me wimpers maar nu trek ik alleen de bovenkant van me wimpers. Wat ik wou vragen is hoe plak jij je nepwimpers op? Ze zien er zo mooi uit. Ik plak ze op me bovenlid van me wimpers.

    Groetjes.
    Meisje met Trich.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2014 Isabella